Whisky laten ontploffen om alcoholpercentage te testen?!

Nieuws
woensdag, 25 januari 2023 om 9:00
molotov
Whisky laten ontploffen om alcoholpercentage te testen?! Jawel, in een een tv-serie wordt whisky tot ontploffen gebracht om aan te tonen dat er minstens vijftig procent alcohol in zit. Knotsgek misschien, maar we hebben het met eigen ogen gezien, na ja … van een afstandje dan.

Prime Video: De Drie Drinkers  

Op Prime Video is de tv-serie te zien: De Drink Drinkers doen Schotse whisky. Deze serie is in 2019 verschenen en bevat zeven afleveringen, die iets meer dan een half uur in beslag nemen. Ideaal om even te kijken tijdens bijvoorbeeld het eten. Hé beter naar whisky kijken, dan drinken, toch? Na ja, misschien ook wel niet.

Whisky laten ontploffen

Enfin, terug naar de tv-serie. De Drie Drinkers bestaat uit het volgende drietal: Helena Nicklin, Colin Hampen-White en Aidy Smith. Als je ze niet kent, start de eerste aflevering op Prime Video des te gekker. Ze beginnen namelijk met elkaar te praten en hebben het al snel over een zestiende-eeuwse techniek. Ze vragen zich af hoe je nu weet dat er echt een flink hoog alcoholpercentage aanwezig is? Eén van de drie merkt dan op dat als je de drank aansteekt en ‘het knalt’, dat is dan ‘bewijs’ dat er minstens 50 procent alcohol aanwezig is. Dus whisky laten ontploffen is het idee.
En dus nemen ze de proef op de som. Er gaat buskruit in een whiskyfles met een alcoholpercentage van 58 procent, maar er gebeurt niets. Geen boem. De drie drinkers zijn lichtelijk teleurgesteld. Daarna proberen ze het met een andere fles, één met een percentrage van 70 procent. Jackpot. Die knalt. Test geslaagd.
Hierna gaan de Drie Drinks door naar Deanston distilleerderij. En zo valt er nog van alles te beleven in die eerste aflevering. Alle zeven afleveringen kunnen gratis bekeken worden op Prime Video, mits je uiteraard daar een abonnement hebt. Dat kost 5,99 euro per maand en de eerste 30 dagen zijn (eventueel) gratis.  
Let wel op: we raden je niet aan om whisky te laten ontploffen. Don't do this at home! Kijk dan liever de tv-serie.
Wist je dat de rest van de week nog kans maakt op toffe prijzen te winnen? Bekijk hier het gehele overzicht