Gelimiteerde Caskade whisky eert muziekfestival Celtic Connections

Nieuws
maandag, 23 januari 2023 om 9:00
celtic connection
Binnenkort is het weer tijd voor het muziekfestival Celtic Connections. Caskade, de onafhankelijke Schotse bottelaar, brengt ter ere van het festival een limited edition whisky uit genaamd Grace notes.
Elk jaar maakt men zich in Glasgow op om in januari het muziekfestival Celtic Connections te vieren. Dit jaar is een bijzonder jaar, want het Schotse festival bestaat 30 jaar. En dat verdient een speciale whisky als je het aan de Schotse bottelaar Caskade vraagt. Deze brengt namelijk een speciale whisky uit om het 30 jarige bestaan van het festival. Grace Notes is een whisky gebotteld op 48,6%. De drank bestaat uit drie ex-bourbon vaten uit Amerika die in de Teaninich Distillery in Alness, Schotland 10 jaar gerijpt hebben.
Teaninich heeft zelf al meerdere whisky's op de markt gebracht. Een van die whisky's, Teaninich 1`0 Years Flora & Fauna, kun je onder andere hier kopen.
Om de whisky perfect bij het festival aan te laten sluiten is Donald Shaw ingeschakeld. Hij is de directeur van Celtic Connection en heeft de whisky voor deze speciale botteling gekozen. Hij is erg blij met zijn keuze en dat het mogelijk is dat Caskade de whisky in beperkte oplage uitbrengt. Whisky heeft volgens hem een belangrijke plek in de Schotse cultuur, net als het muziekfestival, en Grace Notes vormt een perfecte brug tussen beiden tijdens deze mijlpijl.

Niet de eerste speciale botteling van Caskade

Caskade heeft nog niet heel veel ervaring met speciale bottelingen. Het bedrijf bracht eerder slechts een speciale 13-jarige single malt whisky voor Deacon Blueuit . De whisky wilde de Schotse popband uitbrengen ter ere van het 35-jarige jubileum van Raintown. De naam van deze drank is Born in a Storm.
Grace Notes is dus de tweede release van Caskade. Deze whisky heeft het aroma van boomgaardvruchten, gevolgd door tonen van cacao en vanille in de mond. De langzame afdronk is er een van citrus en kruiden. Er komen slechts 752 individueel genummerde flessen uit. Deze kun je vanaf maandag 23 januari 2023 aanschaffen via de website van caskade en persoonlijk in de Glasgow Royal Concert Hall tijdens het Celtic Connections festival. De prijs voor een fles bedraagt iets meer dan 80 euro.
Whisky's en festivals zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Zo zijn er ook talloze whiskyfestivals. Hier hebben we alle Nederlandse voor je op een rij staan.
Beeld: Celtic Connections Press Release