Gelimiteerde whisky door studenten gemaakt te koop

Nieuws
zaterdag, 21 januari 2023 om 11:00
whisky study
Vanuit de Ian MacLeod Distillery in Schotland komt regelmatig een nieuwe whisky. Ook nu zijn er flessen met de amberkleurige drank gevuld, maar wel door een heel bijzonder team.
Vier studenten gingen bij de Schotse distilleerderij namelijk aan de slag met een nieuwe whisky. Het is onderdeel van de cursus van de The International Centre for Brewing en Distilling bij de Heriot Watt universiteit de Schotse distilleerderij werkt daarvoor samen met. De naam van de nieuwe whisky is Blending Room 01: Heriot Watt. Een toepasselijke naam, gezien het project.
Tijdens de cursus die de vier studenten volgden werd gelet op een aantal cruciale onderdelen: : Fill Strength, Blend Formulation, Time in Cask en Toast/Char level. Hieruit is uiteindelijk een whisky voortgekomen die ongeveer 3 maanden in een versneld proces gerijpt heeft in een Virgin American Oak barrel. De prijs van de whisky ligt laag. Voor 35 pond heb je een van de 250 flessen in je bezit.
IanMacLeod whisky's zijn regelmatig hier te koop.
Volgens de studenten heeft de whisky deze een rijk aroma gekregen heeft van toffee en kokosnoot. Op de tong geeft de whisky je een mix van chocolade en koffie met een finish van kruiden. Het klinkt als een waar genot, al was de rijping maar drie maanden. Het project is dan ook afgerond als een A+, het hoogste cijfer dat gehaald kan worden.

Is dit de enige whisky die uit het project voort zal vloeien?

Het is de eerste keer dat er samengewerkt wordt door de Ian MacLeod distilleerderij en de universiteit, maar zeker niet de laatste keer. Er is gepland om jaarlijks een dergelijke whisky uit te brengen die telkens gelimiteerd verkrijgbaar zal zijn. Daarnaast zal de distilleerderij voortaan onlosmakelijk verbonden zijn aan de universiteit. De universiteit zal namelijk op regelmatige basis uitrusting krijgen om zo de studenten in hun studie te steunen.
Wist je dat er in Nederland ook allerlei whisky's in de maak zijn? De Stichting Dutch Whiskyteers verwacht dat er binnen nu en tien jaar hele mooie Nederlandse whisky's aan komen.

POPULAIR NIEUWS