Premium abonnement voor sterke drank geïntroduceerd door Drankdozijn

Nieuws
zaterdag, 07 januari 2023 om 17:00
whisky
Misschien is het je al eens opgevallen: als je een fles whisky wilt bestellen die net even anders is dan anders, bijvoorbeeld Lagavullin 11 years Offerman edition, dan staat er mogelijk bij dat je deze niet kunt, tenzij je een Premium-account hebt. Drankdozijn introduceert hiermee iets nieuws.
Als je deze knop aandrukt, staat er een uitleg wat Premium inhoudt. Zo meldt de online webshop dat dit een abonnement is voor iedereen die al een tijdje klant is bij DrankDozijn en geregeld wat bestelt. ‘Klanten met een premium account kunnen geselecteerde limited editions eerder aanschaffen en krijgen toegang tot ‘premium only’ flessen die exclusief voor deze klantgroep beschikbaar worden gesteld.’

Hoe word je precies premium klant?

Een premium account kan niet gekocht worden, enkel verdiend. DrankDozijn heeft ons laten weten dat dit een bewuste keuze is geweest om bestaande klanten te belonen in plaats van nieuwe klanten.
‘Een veel gehoord 'probleem' is dat we, zeker bij limited editions, vaak té weinig voorraad hebben om aan de vraag te voldoen. Dit soort nieuwe items trekken veel nieuwe klanten aan en dit zorgde er in veel gevallen voor dat deze nieuwe klanten alles wegkochten voor de neus van onze bestaande klanten. Daarbij zagen we dat deze nieuwe klanten in veel gevallen ook nog eens meerdere accounts aanmaakten, zodat zij om onze max. 1 per klant/account regeling konden heen werken,’ laat Danny van der Vliet, head of marketing, ons in een reactie weten.
Met deze maatregel kunnen nieuwe klanten niet meer snel een account aanmaken om vervolgens daarna snel een fles te scoren.

De regels voor DrankDozijn premium-klanten op een rij

Wel staat er daarna een uitleg over het beleid van Premium-klanten, namelijk:
·        Eén fles per klant (tenzij anders aangegeven)
·        Alle premium-flessen worden gelijktijdig verkocht
·        Er zijn geen pre-orders mogelijk
·        Er wordt niet gecommuniceerd wanneer de verkoop begint
Wel is het onduidelijk welke flessen precies vallen onder de categorie premium. Nergens op de website staat een knop met een overzicht. Maar het gaat dus om limited editions. Al valt op als je de zoekbalk van de website gebruikt en dan limited edition intikt, er allerlei whisky’s uitrollen die wel gewoon zonder premium besteld kunnen worden.

POPULAIR NIEUWS