Whisky Monkeys introduceert wekelijkse rubriek: Whisky food & drinks

Nieuws
zaterdag, 07 januari 2023 om 14:30
whisky food and drinks
Whisky Monkeys is een feit en dat mag gevierd worden! Daarom komen we elke dag met een andere rubriek op de website. Gisteren introduceerden we jullie al de rubriek PROOST! waarbij we elke week een jongere interviewen die weleens whisky drinkt. Maak vandaag kennis met Whisky food & drinks, elke zaterdag dus terug te vinden hier op Whisky Monkeys!
Whisky is zoveel meer dan alleen een drankje. En als je het drinkt, drinkt iedereen het op zijn of haar eigen manier. De één wil met ijsblokjes, de ander zonder. De één wil alleen cocktails, de ander puur. En dan is er nog voedsel: wat eet jij je bij whisky? Last but not least zijn er ook nog allerlei producten waar whisky in verwerkt zit. Soms is dit standaard het geval en soms is dit gewoon mogelijk. Door zelf een gerecht te maken. En in andere gevallen wist je niet eens dat er whisky in zit.

Whisky in de saus in de supermarkt

Neem nou whiskysaus uit de supermarkt, ook wel bekend als Calvé whisky cocktailsaus. Je hebt het vast weleens gehad bij een barbecue. Maar wist je dat er daadwerkelijk whisky zit in dit sausje? Of dacht je dat de naam uit de lucht kwam vallen? Ja ja, er zit échte whisky in, ook al is dat slechts 0,5 procent. En dan te bedenken dat je dus ook zelf whiskysaus kunt maken en daar dan dus zelf whisky instopt, al hoeft dat natuurlijk niet per se. 
Goed, genoeg verhalen dus over whisky in combinatie met eten en drinken. In deze rubriek zullen we elke zaterdag iets uitlichten dat bij dit thema past. De ene keer zal dat wellicht een recept zijn, de andere keer een tip en weer een andere keer zullen we met je delen in wat voor voedsel er whisky verstopt zit. Want zo is het toch? Het zit soms verstopt. En dat is jammer.

Whisky Monkeys presenteert je alle whisky-geheimen op een dienblad!

POPULAIR NIEUWS